Post Jobs

GAJENJE PARADAJZA PDF

In our country there are large deposits of lowland and mountain turf, which can very different in quality, especially in pH, nutrient content, organic and mineral. Zvanični sajt kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Doljevac. Sadnja paradajza u plasteniku Domaćin – YouTube. Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite – YouTube. More information. More information.

Author: Nekus Gull
Country: Mali
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 2 February 2006
Pages: 301
PDF File Size: 13.87 Mb
ePub File Size: 15.73 Mb
ISBN: 550-5-75477-424-8
Downloads: 52917
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fegar

Kriticni elementi programa su izbor sorte krastavaca, proces gajenja i velicina plastenika. Proizvodnja kulena Kulen je autohton, trajan fermentisani proizvod, koji potice iz Slavonije Hrvatske.

Gajenje krastavaca u plasteniku Preporucujemo sorte Valore RZ zbog visokog prinosa i ujednacenosti ploda. Kritican element programa je kapacitet mlekare. Gajenje paprika u plasteniku Od vise vrsta paprika izdvajamo: Zbog raznovrsnosti proizvodnje i mogucnosti dnevnog bilansiranja, proizvodnja se gjaenje usmeriti na trenutno trazenije ili profitabilnije proizvode. Obicno se sadi 80 – semenki po metru kvadratnom. Paraadjza ocekivane oscilacije traznje mogu se zadovoljiti unutar projektovaniih parametara, pa ni u slucaju povecane proizvodnje nema potrebe za dodatnim ulaganjima kapitala.

Preporucujemo sorte Valore RZ zbog visokog prinosa i ujednacenosti ploda. Gajenje patlidzana u plasteniku Plodovi imaju glatku povrsinu, tamnoplave su boje, optimalne tezine g. Farma zeceva Rec je o mini-farmi za kavezno gajenje zeceva radi dobijanja mesa, sa zenki godisnje.

Sadi se oko 16 sadnica na 1 m2. Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora 60 m2 – varijantaiznajmljivanja Broj radnika 8 preduzetnik,administrator, predradnik, 3 priucenaradnika, 2 trgovca Ulaganje prostora Otporan je na septoriju. Proizvodnja mekog sira od punomasnog mleka Od punomasnog mleka moze se proizvoditi sa plemenitim plesnima.

  LOS SAUCES ALGERNON BLACKWOOD PDF

Profitabilnost programa raste sa povecanjem velicine plastenika. Osim izvrsnih termoizolacionih svojstava, folija omogucava kapanje kondenzo-vane vode po biljkama.

Kriticni elementi programa su asortiman, kvalitet, prodajni kanali mogucnosti velikih i stalnih porudzbinacene proizvoda kao i uspesnost promocije. Liniju treba postaviti u kraj gde se intenzivno gaje visnje pparadajza blizu industrijske infrastrukture.

Krov plastenika je kristalno cista, troslojno ekstrudi-rana folija, na primer, Solar EVA, trajnosti 4 godine. Sve veca potrosnja fajenje mesa, uz veliki broj odgajivaca zivine, zahteva gradnju malih klanica u neposrednoj blizini zivinarskih farmi. Kriticni elementi programa su tehnologija gajenja jagoda i velicina plastenika. Gajenje rotkvica u plasteniku.

Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite

Proizvodnja prsuta Prsut je ekonomski najvredniji deo svinjske polutke. Dobra je za tajenje od kraja januara do kraja aprila i od septembra o decembra. Ovaj program se zasniva na otkupu retkih i kvalitetnih sorti grozda, tradicionalnoj poluindustrijskoj preradi, flasiranju, pakovanju i plasmanu zasticenih vrsta vina. Tehnoloski proces sastoji se: Otporne su na plamenjacu, a daju veliki prinos.

Sirevi sa plemenitim plesnima vrlo su omiljeni i na trzistu neprestano nedostaju.

Kriticni elementi programa su izbor sorte paprike, proces gajenja gajehje velicina plastenika. Mala vinarija Retke i zasticene vrste vina uvek se traze na domacem, a posebno na inostranom trzistu.

Prodajno paradanza treba smestiti tamo gde je veca frekvencija potencijalnih kupaca i koncentracija komplementarnih trgovackih sadrzaja. Osnovni podaci o biznis planu Velicina zemljista m2 za plastenik Broj radnika 2 clanovi domacinstva Ulaganje kapitala 1.

Liniju treba postaviti blizu energetskih prikljucaka – struje, vode i kanalizacije.

Gajenje paradajza u plasteniku. Zbog jednostavne konstrukcije plastenik se lako i brzo postavlja na zeljeno mesto. Interesi su razliciti, ali vecina ljudi vrlo brzo zavoli tkacki posao i oseti zelju da svoje znanje prenese drugima.

  DESCARGAR 100 CEPILLADAS ANTES DE DORMIR PDF

Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora m2 zatvorenog i 1. Predvideno je da se kalibracija i obelezavanje obavljaju rucno. Kapacitet programa je 2 tone na dan. Plod je tamnozelen, blago rebrast i dobro se cuva. Kapacitet programa je tona godisnje.

Download Gajenje Paradajza Proverite Da Li Ovo Redovno Radite in HD Video & Mp3

S obzirom na jeftinu prirodnu sirovinu, o profitu je suvisno govoriti. Programom je predvideno konzervisanje razlicitog povrca sargarepe, paprike, karfiola, kelja pupcara i si. Martine je sorta debelog tamnozelenog lista, sa jakom stabljikom i uspravnog lista. Plodovi su zutozelenkaste boje, optimalne tezine oko g pri gakenje.

Ima cvrste plodove koji su u zrenju crvene boje. Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora teretno vozilo za kosnica i 20 m2 zatvorenog, montaznogprostora Broj radnika pcelar-preduzetnik prosecno sata na dan i, povremeno, neki clanovi njegove porodice Ulaganje kapitala Prema potrebi, moguca je demontaza i prenosenje na drugu lokaciju. Veca profitabilnost moze se postici uz dodatna investiciona ulaganja potpuno automatizovana linija, povecanje kapaciteta peci.

Mini-pivara se nacelno sastoji od varionice, varionicno – lezajnog podruma i odeljenja za pretakanje gajenjee. Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora 1.

Moze se proizvoditi i u planinskim podrucjima pogodnim za fermentaciju mesa u komadima. Przionica kafe sa sopstvenom prodavnicom Program je projektovan kao lokalna mini-przionica kvalitetnijih vrsta kafe, uzjjakovanje u raznim kombinacijama u ambalazu primerenu nacinu prodaje, kao i plasman u sopstvenoj prodavnici ili drukcije.